برنامهریزی “استراتژی بازاریابی” چیست؟
در عصر حاضر برای موفق شدن در هر کاری باید مسیری درست با برنامهریزی مناسب انتخاب و در پیش گرفت. بازاریابی یک نگرش کلنگر است که « استراتژی بازاریابی » خلاقانه از مهمترین جزءهای آن به حساب میآیند و جمعبندی این موضوع به صورت دقیق در طول زمان به داشتن مهارت سطح بالا نیاز دارد که در این مسیر انعطاف پذیر بودن را برای رسیدن به موفقیت نباید فراموش کنیم.
این مقاله گوگل صنف را هم بخوانید: تفاوت بازاریابی و تبلیغات چیست؟
بهتر است بدانیم که ؛ « بازاریابی» چیست ؟
به هر گونه فعالیت برای معرفی و شناساندن کالا و خدمات به مصرف کننده و جامعه هدف از طرف تولید کنندگان در فضای کسب و کار «بازاریابی » میگویند، انجمن اساتید بازاریابی آمریکا در سال 1935 به این معتقد بودند .بعد از سالها در سال 2013 « بازاریابی » به مبادلههایی برای مشتریان ، شرکا، کارفرما و در نهایت جامعه هدف ارزشمند به حساب میآید ، از طرف همان انجمن تعریف شد .
به زبان ساده تر میتوان گفت؛ « بازاریابی » ایجاد نوعی ارتباط هنرمندانه و خلاقانه با مشتریان و یا جامعه هدف برای معرفی فعالیت مجموعههای «کسب و کار» است، که به عنوان جزء اصلی هر نوع فعالیتی به حساب میآید که «استراتژی بازاریابی » رکن اصلی آن را تشکیل میدهد.
نقش پر رنگ «بازاریاب»
نباید این را از یاد ببریم که بازاریابی یک دانش و هنر همراه با تجربه است که برای جذب مخاطب یا همان مشتریان جامعه هدف ، دانستن آن یک برتری نسبت به فعالان کسب و کاری است که نمیدانند و کسی که این هنر را به خوبی بلد است «بازاریاب» بوده که در حرکت رو به جلو برای هر مجموعهای از کسب و کار و فعالان اقتصادی یا اصناف نقش اهرم حرکت به جلو را دارد .
البته نباید این را فراموش کنیم که گاهی برخی افراد به نام بازاریاب بدون دارا بودن دانش و هنر این حرفه وارد این فعالیت میشوند که غیر از ضرر و زیان برای مجموعه هیچ عایدی ندارند. لذا استفاده آگاهانه کارفرمایان و فعالان هر نوع کسب و کار از بازاریابان حرفهای با دانش این حرفه که با تکنیک های مرتبط آشنایی داشته و در راستای برنامهریزی «استرتژی بازاریابی» مجموعه هایشان میتوانند به صورت علمی و تجربی برایشان رشد داشته باشد، ضروری است .
هدف از استفاده «استراتژی بازاریابی»
برای انجام هر کاری نیاز به ابزارهایی هست که در روند انجام آن کار موثر و نقش دارند. فعالیت های اقتصادی ، تولیدی و هر نوع کسب و کار نیز از این قاعده مستثنی نیستند و باید با استفاده از ابزارهای مرتبط در روند فعالیتهایشان بهره ببرند .برنامهریزی «استراتژی بازاریابی» یک ابزار قدرتمند برای مدیران بازاریاب برای رسیدن به اهدافشان وانتخاب آن برای مدیران یک مسیر درست است .
برنامه ریزی «استراتژی بازاریابی » چیست؟
این را بدانید که در هر نوع کسب و کار، فعالیت اقتصادی و تولیدی برای کالا و خدماتی که قرار است به مشتریان یا جامعه هدف ارائه گردد، نیاز به برنامه ریزی اختصاصی برای همان فعالیت را دارد که برای فعالیت دیگر مناسب نیست.یک برنامه بازاریابی منظم و هدفمند در این زمینه میتواند زودتر و بهتر یک مجموعه را به نتیجه مطلوب برساند.
البته هر محصول باید برنامهای برای «استراتژی بازاریابی » خود به صورت مجزا داشته باشد، اما به صورت کلی در راستای اهداف برنامه کلان مجموعه مربوطه پیش برود، بنابراین برنامه ریزی« استراتژی بازاریابی » به عنوان یک پشتیبان در طول مسیرفعالیت شرکت یا مجموعه کسب و کار را پشتیبانی می کند.
نقش مدیران در مسیر رسیدن به موفقیت
هر مدیری قطعا به دنبال موفقیت و کسب سود از فعالیتی که در پیش گرفته است، میباشد .یک تولید کننده یا فعال در حوزه های مختلف کسب و کار باید با برنامه بلند مدت به افق فعالیت خود برای کسب سود فکر کند نه به فعالیت مقطعی یا محدود به زمان مشخص که در این صورت شکست خواهد خورد.
به واقع باید نگاه واقعگرایانه و با برنامه پیش برود که داشتن یک برنامهریزی «استراتژی بازاریابی» منظم و علمی میتواند نقطهقوت فعالیتهایش باشد.همچنین از استفاده شعار گونه کلی برای معرفی فعالیت و محصولاتی که ارائه میدهد باید به طور کامل بپرهیزد که این میتواند نه تنها کمک کننده بلکه تخریب کننده باشد.
داشتن دانش و آگاهی نسبت به مهم بودن «استراتژی بازاریابی» توسط یک مدیر یا کارآفرین میتواند هم جذب مشتری بهتر و هم سودآوری مناسب تری را بیافریند .
ارتباط مستقیم «استراتژی بازاریابی » با موفقیت و توسعه فعالیت ها
شرکت ها و فعالان حوزههای کسب و کار باید از یک «استراتژی بازاریابی» مشخص پیروی کرده ، اما بهبود و اصلاح را نباید در طول مسیر هر گز فراموش کنند که این موارد میتوانند در مسیر پیشرفت و پیشبرد اهدافشان نقش موثر و مثبت داشته باشند .
فعالان اقتصادی و اصناف استفاده از بازاریابی را باید در راس فعالیتهای خود قرار دهند که دانستن و آگاهی نسبت به دانش بازاریابی حلقه مفقوده برای موفق شدن درهرنوع کسب و کارمیتواند باشد.«استراتژی بازاریابی»میتواند در ایجاد ارزشهای بیشتر و ماندگار برای مشتریان موثر باشد. هر شرکت یا مجموعه کسب و کار در کنار جلب رضایت مشتری به دنبال دست یافتن به سود بیشتر است .
موفق شدن در بازاریابی برای هر نوع کسب و کار نیازمند توسعه تواناییهایی مانند شناخت سلیقه ، ایجاد سلیقه مورد نظر و تقاضا و ارائه آن به مشتریان جامعه هدف است.در این راستا تعداد کمی از فعالان عرصههای مختلف کسب و کار هستند که در زمینه بازاریابی و همراه این ابزار قدرتمند و کلید طلایی موفق شدن به قله موفقیت رسیده باشند ، که قطعا« استراتژی بازاریابی»را بلد بوده و به کار گرفتند.
برنامه ریزی «استراتژی بازاریابی »زیربنای مدیریت درست و قرار گرفتن در مسیر موفقیت یک کسب و کار محسوب میشود که مشخص کردن بازارهای هدف، طراحی درست پیشنهادات اولویت داریک شرکت یا یک مجموعه کسب و کار برای جامعه هدف باید در آن مد نظر قرار بگیرند .
برای رسیدن به موفقیت باید در مسیر درست آن حرکت کرد و با ابزارهای درست مسیر نا هموار را هموار و گام برداشت . استفاده و برنامه ریزی درست با ابزار « استراتژی بازاریابی » می توان به فعالیتهای شرکتها و یا هر نوع کسب و کار کوچک و بزرگ پر و بال پرواز برای موفقیت داد.