گوگل صنف

گیمیفیکیشن چیست؟

سرگرمی

۱۹ دی ۱۴۰۱ 116 بازدید
گوگل صنف
گیمیفیکیشن

گیمیفیکیشن چیست؟

گیمیفیکیشن، عبارتی است که این روز ها زیاد به گوشمان می‌خورد و در ارتباط با آن کنجکاو هستیم؛ اما شاید اطلاعات کافی و چندانی در ارتباط با مفهموم آن، تاثیراتش در دیجیتال مارکتینگ و مواردی از این قبیل نداشته باشیم، به همین دلیل تصمیم گرفته‌ایم در ادامه این مطلب گوگل صنف در ارتباط با گیمیفیکیشن یا بازی سازی اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار دهیم؛ پس تا پایان همراه ما باشید.

منظور از گیمیفیکیشن چیست؟

اگر بخواهیم یک تعریف کلی در ارتباط با گیمیفیکیشن ارائه دهیم؛ باید بگوییم منظور از گیمیفیکیشن در زبان فارسی همان بازی سازی است که اگر بخواهیم معنای ان را از زبان سازنده‌اش بیان کنیم باید ذکر کنیم که منظور از گیمیفیکیشن به کار‌گیری تمام اجزاء عنصر‌ها و قسمت‌های مختلف بازی‎ها در دنیای واقعی است؛ به عبارت دیگر و به زبان ساده تر باید بگوییم منظور از گیمیفیکیشن استفاده از ابزار و اجزاء جذاب بازی‌ها برای خلق آثار مفرح و جالب توجه است؛ پس اگر بخواهیم هدف کلی بازی سازی را بیان کنیم باید بگوییم، گیمیفیکیشن به هدف مفرح تر کردن فضا و تاثیر گذاری بر روابط و رفتار ها ایجاد می‌شود.

به طور مثال اگر شما وارد یک فروشگاه شوید و خریدی انجام دهید و در پایان وقتی فروشنده کارت می‌کشد به شما بگوید که با پنج بار خرید از مغازه با این کارت از طرف فروشگاه ما یک هدیه به انتخاب خودتان به شما تقدیم می‌شود؛ به نوعی فروشنده با اجرای بازی سازی یا همان گیمیفیکیشن شما را به انجام رفتار خرید از مغازه‌اش ترغیب کرده است.

برای این که بتوانیم مفهوم گیمیفیکیشن را برای شما بیشتر جا بیاندازیم؛ باید ذکر کنیم که دریافت غذای رایگان در صورت خرید چند پرس، وجود جایزه در برخی از بسته‌های چای یا دستمال کاغذی و اهداء محصولات ورزشی برند به ورزشکاران نمونه‌هایی از گیمیفیکیشن در دنیای بازاریابی امروز هستند.

گیمیفیکیشن

چرا باید از بازی سازی استفاده کرد؟

در قسمت‌های قبلی تلاش کردیم اطلاعات مهمی را در ارتباط با گیمیفیکیشن در اختیار شما قرار دهیم وشما را بیشتر با این مسئله آشنا کنیم؛ اما ممکن است سوالی در ذهن شما پیش بیاید که چرا استفاده از گیمیفیکیشن برای کسب و کارها و بیزنس‌ها ضروری است در ادامه با ذکر یک سری دلایل به این سوال پاسخ خواهیم داد تا بتوانیم شما را بیشتر با گیمیفیکیشن آشنا کنیم.

1-باعث جذب و حفظ مشتری می‌شود.

نکته مهمی که امروزه در کسب و کارها و بیزنس‌ها مطرح است این است که مشتری‌ها امروزه به دنبال سرگرمی هستند و با دادن این سرگرمی به آن‌ها شما خواهید توانست محصولات یا خدماتتان را به آن‌ها بفروشید و اما مهم‌ترین و اصولی‌ترین راه برای سرگرم کردن مشتری استفاده از تکنیک‌های گیمیفیکیشن هست؛ به همین دلیل می‌توان گفت بازی سازی باعث جذب و حفظ مشتریان خواهد شد.

2-باعث وفادار شدن مشتری می‌شود.

خوب است بدانید، با استفاده تکنیک‌های گیمیفیکیشن شما خاطره خوبی برای مشتریانتان از خرید محصولات یا خدماتتان خواهید ساخت که این خاطره خوب در ذهن آن ها باقی می‌ماند و باعث می‌شود باز هم برای خرید از شما مشتاق باشند.

3- امکان ارزیابی فراهم می‌شود.

همانطور که می‌دانید، اگر افراد بخواهند تکنینک‌های گیمیفیکیشن را برای موفقیت کسب و کار و تجارت هایشان اجرا کنند بایستی یک سری اطلاعات کامل و دقیق در ارتباط با نحوه تعامل کارکنان با مشتریان، کارکرد کارکنان، سیاست‌های سازمان و به طور کلی تک تک اجزاء کسب و کارشان داشته باشند که این اطلاعات هم به درد اجرای بازی سازی می‌خورد و هم به آن ها در ارزیابی ها کمک می‌کند.

4- به شما کمک می‌کند مشتری را بیشتر بشناسید.

از دیگر کارهایی که بایستی در حین اجرای گیمیفیکیشن انجام شود این است که رفتار مشتری در پلتفرم‌ها، شبکه‌های اجتماعی، اپ هایی که کسب و کار شما در آن جا حضور دارد و حتی در هنگام خرید حضوری زیر نظر گرفته شود تا بتوان اطلاعاتی را از آن کسب کرد و در هنگام اجرای طرح بازی سازی آن‌ها را به کار برد؛ این اطلاعات علاوه بر این‌که می‌توان در بازی سازی به شما کمک کند؛ خواهد توانست به شما در شناخت هر چه بیشتر مشتریانتان کمک کند؛ البته حواستان باشد که اطلاعات تنها بدون تجزیه و تحلیل نه به درد شما می‌خورد و  نه به درد کسب و کارتان؛ پس اگر اطلاعاتی کسب می‌کنید برای موثر واقع شدنش حتما آن‌ها را تجزیه و تحلیل کنید.

گیمیفیکیشن

چندین نکته مهم که باید در هنگام اجرای گیمیفیکیشن رعایت کنید

حدس می‌زنیم، تا این جای کار اطلاعات نسبتا مطلوب و کاملی در ارتباط با بازی سازی یا گیمیفیکیشن به دست آورده باشید؛ اما در این قسمت به عنوان آخرین قسمت در این مقاله لازم می‌دانیم نکاتی را ذکر کنیم که در هنگام انجام گیمیفیکیشن برای کسب و کارتان باید رعایت کنید؛ تا بتوانیم اطلاعات شما را در این زمینه تکمیل کنیم و برای شروع گیمیفیکیشن به طور کامل تجهیزتان کنیم.

نکته اول: زیاده‌روی نکنید

همان طور که می‌دانید، در هر کاری از جمله انجام بازی سازی زیاده‌روی کردن درست نیست و بایستی تعادل را در آن رعایت کنید؛ زیرا اگر در ارائه امتیازات و پاداش ها به مشتریانتان زیاده‌روی کنید این گونه برداشت می‌شود که این کار را به بهای کیفیت پایین خدمات یا محصولاتتان انجام می‌دهید.

نکته دوم: برنامه داشته باشید

برنامه‌ریزی یکی از اصول اساسی و مهم هر کار است که رعایت آن در هنگام انجام گیمیفیکیشن نیست ضروری است؛ پس بدون برنامه پیش نروید، در ابتدا بازار را به طور کامل تحلیل کنید، ویژگی‌های مشتریانتان را در نظر بگیرید، اطلاعات مورد نیازتان را به دست بیاورید، آن‌ها را تجزیه و تحلیل کنید و سپس با نوشتن یک برنامه اجرا گیمیفیکیشن را برای کسب و کارتان آغاز کنید.

نکته سوم: بازی را پیچیده نکنید

همانطور که می‌دانید یکی از اصول مهم در ایجاد بازی سازی این است که بازی ساخته شده توسط شما از خلاقیت کافی برخوردار باشد تا بتواند در نظر افراد جذاب جلوه کند؛ اما حواستان باشد که جذابیت داشتن بازی به معنای پیچیده بودن آن نیست و شما نباید این دو مسئله را با هم قاتی کنید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها