تحقیقات بازار چیست و چرا اهمیت دارد؟
تفاوت بین انواع مختلف تحقیقات بازار را بیاموزید تا بتوانید بهترین روش را برای پروژه خود انتخاب کنید.
- برنامهریزی: از چارچوبهای ما برای تعریف سؤالات و اهداف تحقیقاتی خود، طرح کلی محدوده پروژه و مستند کردن طرح خود در یک خلاصه تحقیقاتی استفاده کنید.
- طراحی نظرسنجی: نکات تخصصی درباره نحوه ساختار نظرسنجی تحقیقات بازار، نوشتن سؤالات خوب و بهینهسازی برای کیفیت دادهها – بهعلاوه الگوهای نظرسنجی و یک چک لیست قبل از راهاندازی، دریافت کنید.
- فیلدینگ: توصیههای ما را برای نحوه دستیابی به پاسخدهندگان نظرسنجی ایدهآل خود، تعیین تعداد مناسب افراد برای نظرسنجی، و زمان راهاندازی برای نرخهای پاسخ بهینه بخوانید.
- تجزیه و تحلیل: بهترین روشها را برای تهیه مجموعه دادهها، تفسیر و تجسم نتایج، تجزیه و تحلیل روندها در طول زمان، و درک اهمیت آماری دریافت کنید.
- اقدام: بیاموزید که چگونه داستانها را در دادههای خود پیدا کنید، اطلاعات بینش را به توصیههای استراتژیک کسبوکار تبدیل کنید، و از ذینفعان خود الهام بگیرید.
این را هم بخوانید: بخش بازاریابی در طرح کسب و کار
تحقیقات بازار چیست؟
تحقیقات بازار فرآیند جمعآوری اطلاعات در مورد رفتارها و ترجیحات مصرفکنندگان، گرایشهای دستهبندی و یا هوش رقابتی است. تحقیقات بازار معمولاً توسط سازمانها برای اطلاعرسانی به توسعه محصول و استراتژیهای ورود به بازار انجام میشود تا در نهایت باعث رشد کسبوکار شود.
تحقیقات بازار میتواند به شرکتها کمک کند تا به سؤالاتی مانند:
- فرصت بازار برای محصول/خدمت من چقدر است؟
- چگونه برند من در مقابل رقبا قرار میگیرد؟
- کدام جمعیت بیشتر احتمال دارد که محصول/خدمات من را بخرند؟
- کدام کمپین تبلیغاتی بیشتر در بازار هدف من طنین انداز میشود؟
چرا تحقیقات بازار مهم است؟
مطمئناً، تصمیمات تجاری را میتوان تنها بر اساس غرایز درونی گرفت، اما انجام این کار با ریسک بالایی همراه است. به هر حال، همه ما نمیتوانیم مانند استیو جابز رویاپردازان درخشانی باشیم، که به قول معروف، «وظیفه مصرفکنندگان نیست که بدانند چه میخواهند». ما التماس میکنیم که تفاوت داشته باشیم. ریسرچ مارکتینگ شواهد لازم را با پشتوانه دادهها فراهم میکند تا به شما کمک کند تا با اطمینان تصمیمگیری کنید. در اینجا دلیل اهمیت تحقیقات بازار وجود دارد:
تحقیقات بازار استراتژی کسبوکار شما را هدایت میکند. وقتی نوبت به تصمیمگیری در جهت شرکت میرسد، سرمایهگذاری سنگین(دلار یا پرسنل) در خط است. تحقیقات بازار، اعتبارسنجی اساسی است که به شما اطمینان میدهد که میتوانید به جلو حرکت کنید یا زنگ هشداری است که نشان میدهد باید در جهت بازاریابی یا محصول متفاوتی بروید.
تحقیقات بازار به شما کمک میکند از اشتباهات پرهزینه جلوگیری کنید. به گفته استاد مدرسه بازرگانی هاروارد کلی کریستنسن، 95درصد از راهاندازی محصولات جدید با شکست مواجه میشوند. و راهاندازی یک محصول جدید هزینه جدی دارد. اگر محصول جدیدی را راهاندازی میکنید، تحقیقات بازار میتواند دادههایی را که برای اطمینان از اینکه محصولتان در 5درصد برنده است، به شما بدهد.
ریسرچ مارکتینگ باعث ایجاد اعتبار میشود. چه بخواهید وثیقه بازاریابی متقاعدکننده ای ایجاد کنید، یا به یک رهبر فکری در صنعت خود تبدیل شوید یا C-Suite خود را تحت تأثیر قرار دهید، تحقیقات بازار شما را با حقایق برای پشتیبان گیری از استدلالها و ادعاهایتان مسلح میکند.
تحقیقات بازار به شما نشان میدهد که در مرحله بعد به کجا بروید. همه ما عبارت “نوآوری کن یا بمیر” را شنیدهایم. اگر کسبوکار شما با روندهای بازار و نیازهای مصرفکننده در حال تحول سازگار نیست، احتمالاً در غبار رقبای خود باقی خواهید ماند. تحقیقات بازار میتواند تشخیص دهد که چه زمانی نام تجاری شما شروع به رکود میکند، به شما کمک میکند تا بدانید کدام محصولات/کمپینهای جدید را راهاندازی کنید، و شما را راهنمایی کند که در کدام بازارهای بعدی وارد شوید.
انواع تحقیقات بازار
تحقیقات بازار یک اصطلاح گسترده است که چندین نوع مختلف جمعآوری اطلاعات را در بر میگیرد. برای افراد مختلف میتواند معانی متفاوتی داشته باشد و از طریق لنزهای مختلف دیده شود. برای اینکه درک جامعی از آن به شما بدهیم، در مورد هر یک از انواع رایج تحقیقات بازار، مزایا و معایب آنها و نحوه استفاده از آنها بیشتر صحبت خواهیم کرد. ما در مورد تفاوت بین:
- تحقیقات اولیه در مقابل تحقیقات ثانویه
- تحقیق کمی در مقابل تحقیق کیفی
- تحقیقات بازار DIY در مقابل تحقیقات بازار با خدمات کامل
- تحقیقات اولیه در مقابل تحقیقات ثانویه
- اساساً تحقیقات بازار را میتوان به دو دسته عمده تقسیم کرد: تحقیقات اولیه و تحقیقات ثانویه.
تحقیقات اولیه زمانی است که برای اولینبار اطلاعات جدیدی را جمعآوری میکنید. تحقیقات اولیه میتواند به شکل تحقیقات کمی یا کیفی باشد(در ادامه در مورد آن توضیح داده میشود)، اما عامل اصلی تمایز این است که پژوهش قبلاً انجام نشده است. تحقیق ثانویه جمعآوری، تلفیق و خلاصه کردن دادهها و تحقیقاتی است که از قبل وجود داشته است. برای مثال، اگر بخواهید در سرشماری ایالات متحده برای آمار جمعیت تحقیق کنید، در حال انجام تحقیقات ثانویه هستید. برای هدف این راهنما، ما بر تحقیقات اولیه تمرکز خواهیم کرد. وقتی مطالعه را تمام کردید، در انجام تحقیقات بازار اولیه خود حرفهای خواهید بود.
تحقیق کمی در مقابل تحقیق کیفی
تحقیقات کمی و کیفی را میتوان به صورت جداگانه یا ترکیبی برای دستیابی به بینش گستردهتر و عمیقتر انجام داد. تحقیق کمی فرآیند جمعآوری دادههای ساختاری و عددی و استفاده از تجزیه و تحلیل آماری(هر چیزی از میانگینهای ساده تا تحلیلهای پیشبینیکننده) برای درک آن است. تحقیقات کمی را میتوان در مقیاس و با حجم نمونه بسیار بزرگتر انجام داد، زیرا نتایج عددی به راحتی جمعآوری و خلاصه میشوند.
تحقیقات کیفی معمولاً به یک موضوع خاص میپردازد تا تجربیات، افکار و نظرات آزمودنیها را با جزئیات درک کند. تحقیق کیفی فرآیند کاوش و جمعآوری اطلاعات بدون ساختار – مانند متن، تصاویر، صدا و ویدئو – و خلاصه کردن یافتهها در مضامین است. به همین دلیل، تحقیقات کیفی با حجم نمونه کوچکتر انجام میشود – معمولاً بین 5 تا 20 موضوع تحقیق.
تفاوتهای اصلی بین تحقیقات کمی و کیفی در زیر خلاصه میشود:
تحقیق کمی پژوهش کیفی
طرح پژوهش:
- توصیفی/تأییدی
طراحی تحقیق حجم نمونه بزرگ:
- اکتشافی
- اندازههای نمونه کوچکتر
تحلیل دادهها:
- دادههای ساختاریافته
- مجموع ها و میانگینها
- ارائه شده به تعداد داده/تحلیل:
- دادههای بدون ساختار
- جزئیات عمیق
- ارائه شده در موضوعات
طرفداران:
- تجزیه و تحلیل سریعتر و آسانتر نتایج با صفحات گسترده و نرمافزارهای آماری
- حجم نمونه بزرگتر به این معنی است که نتایج به احتمال زیاد از نظر آماری مثبت هستند:
- شیرجه عمیق به “چگونه” و “چرا”
- طراحی تحقیق اکتشافی این فرصت را فراهم میکند تا مفاهیم یا ایدههایی را که قبلاً به آنها فکر نکرده بودید به تصویر بکشید
معایب:
- جزئیات کمتر در مورد “چگونه” و “چرا”
- طراحی تحقیق ساختاریافته به این معنی است که این امکان وجود دارد که پژوهش تمام مفاهیم یا ایدههای ممکن را در بر نداشته باشد معایب:
- تجزیه و تحلیل یافتهها زمان بر و دشوار است
- حجم نمونه کوچکتر به این معنی است که نتایج کمتر از نظر آماری معنیدار هستند