دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ، علمی است که این روزها زیاد از آن استفاده میشود و نام آن تقریباً بر سرهمهی زبانها ست؛ به طوری که هر بار بحث کسب و کار و راه اندازی آن به میان میآید؛ نام Digital marketing نیز شنیده میشود؛ با توجه به مطالب فوق و اهمیت دیجیتال مارکتینگ در بهبود کسب و کارهای مختلف تصمیم گرفتهایم، در ادامهی این مطلب در ارتباط با Digital marketing و این که اصلاً منظور از دیجیتال مارکتینگ چیست؟ با یکدیگر بیشتر صحبت کنیم؛ پس تا پایان همراه ما باشید.
این را هم بخوانید: راهکارهایی برای رشد کسب و کار
منظور از واژهی دیجیتال مارکتینگ چیست؟
در ابتدای بحث لازم میدانیم، به ارائهی یک تعریف در ارتباط با علم دیجیتال مارکتینگ بپردازیم؛ باید بگوییم منظور از Digital marketing یا بازاریابی دیجیتال به زبان بسیار ساده انجام فعالیتهای مرتبط با بازاریابی برای یک بیزنس یا کسبوکار با استفاده از بستر اینترنت هست.
ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
خوب است بدانید، در بحثDigital marketing، از یک سری ابزار برای رساندن پیام به مشتریان و خریداران برای جذب مشتری استفاده میشود؛ که البته هیچکدام از این ابزار از دیگری بهتر یا بدتر نیستند و تنها بایستی بر اساس شرایط کسبوکار موردنظر این ابزار انتخاب شوند؛ در ادامه این ابزار را ذکر میکنیم.
بازاریابی محتوا، تبلیغات کلیکی، ایمیل مارکتینگ، اینستاگرام مارکتینگ، واتساپ مارکتینگ، سئو، بازاریابی موبایلی، اتوماسیونهای بازاریابی، افیلیت مارکتینگ و بازاریابی درونگرا از اساسیترین و مهمترین ابزار دیجیتال مارکتینگ هستند.
مزایای دیجیتال مارکتینگ
در قسمت اول، گفتیم این روزها زیاد از بازاریابی دیجیتال استقبال میشود و تقریباً هر کسبوکاری قسمت مرتبط با Digital marketing خود را دارد؛ اما دلیل این مسئله چیست؟ در ادامه با ذکر مزایای دیجیتال مارکتینگ این دلیل را بررسی میکنیم.
مزیت اول: پیشرفت سریع
در شبکههایی مانند اینستاگرام و یوتیوب افراد بسیار زیادی تبلیغات شمارا میبینند و هرچه تعداد کسانی که تبلیغات شمارا مشاهده میکنند بیشتر باشد؛ پیشرفت بیشتری در امر فروش و درآمدزایی خواهید داشت به همین دلیل میتوان از پیشرفت سریع بهعنوان یکی از مزایای دیجیتال مارکتینگ یادکرد.
مزیت دوم: بهصرفه بودن
در امر Digital marketing، صاحبان بیزنس های مختلف میتوانند با بررسی تعداد باری که تبلیغشان مشاهده میشود و همچنین تأثیر آن درفروششان به این نتیجه برسند که استراتژی بهکاربرده آنها چقدر برایشان سودآور خواهد بود و تا چه حد باعث بازگشت سرمایه میشود و در صورت سودآور نبودن میتوانند ادامهی کار را متوقف کنند؛ این در حالی است که در تبلیغات آفلاین این مسئله وجود ندارد؛ بهطور مثال شما نخواهید توانست تعداد باری که افراد بیلبورد شمارا در خیابان مشاهده میکنند را اندازه بگیرید و البته حتی اگر بتوانید این کار را بکنید؛ نخواهید توانست هزینهای که پرداخت کردهاید را برگردانید.
مزیت سوم: ارتباط راحتتر با مشتریان
بدیهی است که وقتی برند شما از طریق دیجیتال مارکتینگ در اکثر شبکههای اجتماعی وجود داشته باشد؛ مشتری میتواند بسیار راحتتر با شما ارتباط برقرار کند، که این ارتباط بیشتر یعنی بالا بردن حس نزدیکی و بالا رفتن میزان فروش برند
مزیت چهارم: شکستن مرزهای جغرافیایی
در بازاریابی به روش سنتی، برند شما نهایتاً در یک شهر تبلیغ میشود؛ اما در بازاریابی دیجیتال شما میتوانید تمام مرزهای جغرافیایی بشکنید و حتی صدای خود را به افرادی که در خارج از کشور محل زندگیتان هستند نیز برسانید؛ که این مسئله نیز بهخودی خود باعث بالارفتن فروش و موفقیت بیشتر شما میشود.
چالشهای Digital marketing
بدیهی است که فعالیت در هر حوزهای یک سری مشکلات و چالشها به همراه دارد؛ در این قسمت در ارتباط با این چالشها و مشکلات درزمینهی دیجیتال مارکتینگ صحبت میکنیم.
چالش اول: وجود شبکههای اجتماعی متعدد
با توجه به این مسئله که این روزها شبکههای اجتماعی متعددی به وجود آمدهاند و کسبوکارها میتوانند از پلتفرمها و شبکههای مختلفی برای برندینگ و بازاریابی کسبوکارهایشان استفاده کنند؛ برنامهریزی و انتخاب یک یا چند پلتفرم برای بازاریابی دیجیتال سخت شده است؛ که از این مسئله میتوان بهعنوان یکی از چالشهای این نوع بازاریابی یادکرد.
چالش دوم: وجود باورهای اشتباه
از دیگر چالشها و مشکلات در زمینهی Digital marketing میتوان به این مسئله اشاره کرد که بسیاری از افراد میپندارند بازاریابی در فضاهای دیجیتال نیاز به تخصص ندارد و همه میتوانند آن را انجام بدهند؛ درصورتی که این باور کاملاً اشتباه است و اتفاقاً بازاریابی دیجیتال بیشتر از بازاریابی سنتی نیاز به تخصص و شناخت فضایی دارد که قرار است بازاریابی در آن انجام شود.
چالش سوم: عدم اعتماد مشتری
همانطور که میدانید، این روزها افراد بهمحض ورود به هر نوع شبکهی اجتماعی با سیل عظیمی از اطلاعات در ارتباط با تبلیغات و بازاریابی کالاهای مختلف روبرو میشوند؛ که این حجم از اطلاعات باعث میشود افراد با واقعیت و کیفیت تعداد زیادی از کالاها آشنایی پیدا نکنند و درنتیجه نتوانند به تبلیغات موجود در این فضاها اعتماد کنند.
معرفی چند کتاب در حوزهی دیجیتال مارکتینگ
در قسمتهای قبلی سعی کردیم با ارائهی توضیحات مختصری شمارا بیشازپیش با مبحث دیجیتال مارکتینگ آشنا کنیم؛ اما در ادامه قصد داریم چند کتاب نیز در زمینهی Digital marketing به شما معرفی کنیم؛ تا اگر دوست داشتید اطلاعاتتان را در زمینهی دیجیتال مارکتینگ بهوسیلهی آنها افزایش دهید.
قوانین جدید بازاریابی و روابط عمومی
یکی از کتابهای پایه درزمینهی بازاریابی دیجیتال کتاب قوانین بازاریابی و روابط عمومی است که بهدست دیوید اسکات نوشتهشده و بارها نیز تجدید چاپ برای آن انجامشده است؛ از ویژگیهای مثبت این کتاب میتوان به این مسئله اشاره کرد که کتاب قوانین جدید بازاریابی و روابط عمومی میتواند ذهن افراد را درزمینهی دیجیتال مارکتینگ طبقهبندی کند.
Epic Content Marketing
این کتاب نیز یکی از کتابهای قوی درزمینهی Digital marketing هست که در آن تمام موضوعات دیجیتال مارکتینگ ذکرشده است؛ این کتاب بهوسیلهی جو پولیتزی نوشتهشده است و طرفداران زیادی دارد.